IMG_9015
IMG_9023

Gierstburgers (6P)

Ingredients

Gierst (250 gr niet gekookt), aardappelen (500 gr), 1grote ui (gesnipperd), peterselie (een flinke bos, fijngehakt), ½ TL versgemalen peper en 1TL zout, geraspte kaas naar keuze (250 gr– maar is ook lekker zonder kaas), 150 gr (glutenvrij) paneermeel, olijfolie om in te bakken.

Instructions

Weeg de gierst af en doe hem in een maatbeker. Giet de gierst in een kom en voeg dubbel zo veel water (met wat zout) toe. Kook de gierst gaar op een zeer laag vuurtje gedurende 20 minuten tot wanneer de gierst al het water heeft opgenomen. Haal het deksel van de kom en laat de gierst afkoelen. Schil en kook de aardappelen gaar (of stomen). Laat ze afkoelen.Wanneer afgekoeld, de aardappelen en gierst vermengen (met een pureestamper – of gebruik een keukenrobot), kruiden met peper en zout. Voeg 1 gesnipperde ui, gehakte peterselie en geraspte kaas toe. Maak kleine burgers van de massa, paneer ze en bak af in olijfolie. Deze burgers kan je ook gemakkelijk invriezen en afbakken als je er zin in hebt!

Get inspired, like or share