IMG_3765

Beluga linzen salade (4P)

Ingredients

250gr linzen, wat groentebouillon

Dressing: 50ml olijfolie, 40ml appelcider, 1 EL ahornsiroop, 1 EL dijonmosterd, zout, zwarte peper, 1KL komijnpoeder, ½ KL van de volgende kruiden: kurkumapoeder, korianderpoeder, kardemompoeder, 1/4KL van de volgende kruiden: cayennepeper, kruidnagelpoeder, versgeraspte nootmuskaat, kaneelpoeder.

Eventueel extra toevoeging : 1 ui, 2 teentjes look, 2 stuks prei, wat olijfolie, Griekse yoghurt

Instructions

Verwarm water met wat groentebouillon en kook de linzen gaar. (dit duurt ongeveer 20 minuten). Maak de dressing door alle ingrediënten te vermengen. Snipper de ui en de knoflook. Was de prei en snij in halve ringetjes. Bak aan in olijfolie en laat gaar stoven op een laag vuurtje. Wanneer de linzen gaar zijn, giet je ze af en doe je ze meteen bij de dressing. Zo nemen de linzen alle smaken goed op. Vermeng de linzen met het gebakken prei-ui mengsel.

Get inspired, like or share

facebook.com/goodfoodgoodmood
instagram: moooodgoodfoodgoodmood