IMG_7848

Frietjes van pastinaak met granaatappel (4P)

Ingredients

2EL granaatappelmelasse, 2EL olijfolie, wat zeezout(vlokken), 2 pastinaken (of 4 kleine), 2 teentjes knoflook, zwarte peper, wat zout, pitten van 1 granaatappel, za’atar, wat muntblaadjes of peterselie (als garnering), 2EL kokosolie of ghee (gesmolten).

Instructions

Verwarm de oven op 200 graden.Snij de pastinaken in frietjes (indien je werkt met mooie , verse pastinaken moet je ze niet schillen) . Hussel de frietjes door het gesmolten vet. Voeg zout, peper en 2 teentjes knoflook (fijngesneden) toe.Verdeel de pastinaakfrietjes over een bakplaat en bak ze tot wanneer ze zacht zijn (en de buitenste randen bruin-zwart). Dit duurt ongeveer 20 tot 30 minuten. Maak ondertussen de dressing voor de olijfolie te vermengen met zout, peper en de granaatappelmelasse.Leg de geroosterde pastinaakfrietjes op een bord, giet er de dressing over en versier met granaatappelpitjes en vers gehakte munt of peterselie. Bestrooi met za’atar (hoeveelheid naar keuze).

Get inspired, like or share