MINDFULNESS TRAINING met Gert en Lieselotte

C27CFCDF-11ED-4E5B-A9F4-6CC6A17C8837

Mindfulness oftewel “hoe leer je stoppen met piekeren waardoor je ten volle van het nu kan genieten”.

Mindful door het leven gaan is een vaardigheid.  En net zoals elke andere vaardigheid dien je dit aan te leren. 

De training is wetenschappelijk onderbouwd en maakt je meer bestand tegen stress, angst, piekeren, pijn en depressie.

Gert Eeckhout (klinisch psycholoog en therapeut) legt jou de basisprincipes uit van mindfulness. In combinatie met een flink stuk cognitieve therapie leer je in 6 voormiddagen jouw gedachten te ontmaskeren die je beletten je leven ten volle te kunnen leven. 

Mindfulness wordt ook een aandachtstraining genoemd.  Je ontwikkelt je vermogen om opmerkzaam te zijn voor je gedachten, je gevoelens, je lichamelijke sensaties en de fysieke omgeving. Je leert op een  accepterende manier kijken naar een situatie, zonder te oordelen of iets goed of fout is. Zo leer je om je gedachten en gevoelens te beschouwen als voorbijgaande gebeurtenissen in plaats van feiten en leer je afstand nemen van je druk brein.

In de cognitieve therapie leren we dat negatieve gevoelens kunnen bijdragen tot psychische klachten. Door mindfulness stop je met scenario’s en verhaaltjes te maken in je hoofd die je angstig en onrustig maken.Het resultaat is  minder stress, betere slaap en minder piekeren. 

Lieselotte (Yogadocent) begeleidt jou door de praktische kant van deze training. De oefeningen leren jou om je aandacht te observeren en te sturen. 

Deze cursus kan jou stap voor stap begeleiden in het trainen van je geest.

Het resultaat van deze training is een leven in het “nu”. Je leert je gedachte te observeren, zonder ze te gaan beoordelen met een emotionele bril. Die observatie is een acceptatie van een realiteit en je komt in een situatie van “zorgeloos zijn” in plaats van “piekerend afwezig”.

Je mutualiteit betaalt mogelijks een stuk terug van deze training. Kijk het na!

Heb je moeilijkheden met de betaling van de training? Neem contact met ons op – je kan ook aflossen in schijven. 

Liefs

Lieselotte en Gert

  • Workshop MINDFULNESS TRAINING
  • Wanneer NAJAAR 2023
  • Wie Voor iedereen
  • Waar MOOOOD YOGASTUDIO Holestraat 15, 9552 Borsbeke
  • Prijs 290 Euro voor de 6 sessies van 2 uur