IMG_9377

Glutenvrije appelsientaart met vanilleyoghurt (8P)

Ingredients

2 biologische sinaasappels, 125 gr kokosbloesemsuiker (of rietsuiker), 125gr honing, 250gr amandelmeel. Yoghurtsausje: 250ml Griekse yoghurt, 2EL agavesiroop, wat vanille, 1 biologische sinaasappel, verse lavendelbloempjes (eventueel).

Instructions

Kook 2 sinaasappels (met schil) in water gedurende 2 uur tot wanneer ze volledig zacht zijn. Haal de sinaasappels uit het kookvocht en laat ze afkoelen. Doe dit eventueel de dag voordien. Mix de sinaasappels tot een pap (met schil). Klop 6 eitjes los met de kokosbloesemsuiker en honing. Meng de sinaasappelmassa en het amandelmeel onder de eitjes. Roer goed om en bak af in een springvorm (met bakpapier) van 23 cm doorsnede (50 minuten op 160 graden). Maak het yoghurtsausje door alle ingrediënten met elkaar te vermengen. Laat de taart zeker een uurtje afkoelen en dien op met een flinke toef saus en versier met verse lavendelbloempjes. Nog lekkerder de dag erna!

Get inspired, like or share