WELKE YOGA?

E62902C9-6695-4D9A-83AB-2E3D30C2E5F9

Yoga is een innerlijke oefening die ontworpen is om bewustzijn, ongebondenheid, gelijkmoedigheid en tevredenheid op te bouwen. We gebruiken het lichaam niet om in de houding te komen, we gebruiken de houding om in het lichaam te komen. Met de juiste intentie, kan yoga talloze fysiologische voordelen bieden en tegelijkertijd de diepe innerlijke rust en inzichten bieden waarnaar je mogelijks op zoek bent.

Yoga is een work in, geen work out.

Hatha yoga rust op 8 steunpilaren.

  1. Yamas : ben je respectvol naar anderen
  2. Niyamas : ben je respectvol naar jezelf
  3. Asana : je fysieke houding
  4. Pranayama : ademhaling
  5. Pratyahara : terugtrekken van je zintuigen (naar binnen ipv naar buiten)
  6. Dharana : fixeren van je aandacht
  7. Dhyana : meditatie
  8. Samadhi : je lichaam, zintuigen en geest zijn 1 en je ervaart het hier en nu. Je voelt je verbonden met alles om je heen.

Het doet er niet toe hoe ver je buigt of hoe flexibel je bent. Echt niet. Waar het wel om gaat is hoe je omgaat met jezelf tijdens de practice. Of je verbinding kan maken met jezelf via je houding. Of je kan voelen wat je verwacht van jezelf in de houding. Yoga is niet met je handen aan de voeten kunnen, wel wat je leert in je proces om ooit met je handen aan je voeten te kunnen. En te leren om een vrede mee te nemen als je handen nooit verder zullen reiken dan je knieƫn. Dat is yoga. Dat is de weg waarin ik je graag begeleid. En word je lichaam onderweg flexibeler en sterker? Uiteraard. Zonder van dit een hoofddoel te maken komt al de rest vanzelf.

Lieselotte behaalde in de lente van 2022 haar Hatha Yoga (200H) certificaat bij Yogalife International. Voor en na deze opleiding volgde ze meerdere trainingen. Zelf beoefent ze nu reeds 15 jaar yoga.

2021 : HSP (Hoogsensitief coach) bij Centrum Open Mind in Gent

2022 : 200 H Hatha Yoga bij Yogalife International

2022 : Pranayama Training bij Yogalife International

2023 : Belevingsreis met Yogalife International naar India

2024: Yin Yoga Training

2024 : Breath to heal training (Max Strom)

2025 : (upcoming) Yoga Anatomy Training bij Yogalife international