img_9431
img_9437

Herfstsalade met peer, geitenkaas en amandelen (4P)

Ingredients

2 à 3 rode uien, 1 eetlepel verse rozemarijn, oregano en/of tijm, 3 eetlepels balsamicoazijn, 1,25 dl extra vierge olijfolie, 4 eetlepels kokend water, peper, zout, 1 flink hand amandelen, 1 eetlepel rijststroop, 150 gr blauwe geitenkaas), 2 grote rijpe peren, 400gr veldsla of postelein. Dressing : notenolie, mosterd, zout, peper, appelazijn.

Instructions

Uien versnijden in ringen van 1 cm. Leg ze in een ovenschotel (met deksel- type Le Creuset) en overgiet met balsamicoazijn, alle olijfolie en de verse tuinkruiden. Voeg ook wat kokend water toe en kruiden met peper en zout. Bedek een bakplaat met bakpapier. Meng de amandelen met de, in reepjes gesneden, peer met wat olijfolie, peper, een beetje rijststroop en wat zout. Bak ze 15 à 20 minuten (op 170 graden) in de oven, en draai ze af en toe om.Ondertussen de veldsla (of andere sla) wassen en geitenkaas verkruimelen.Dressing : Meng het uienvocht (of een deel van het vocht) met een beetje notenolie, appelazijn, mosterd en peper en zout. Dresseer alles sierlijk op een groot bord. De gemarineerde uien zijn ook lekker bij talrijke andere salades.

Get inspired, like or share