Kokosijs (6P)
Ingredients
Kokosijs : 250ml kokosmelk, 40gr geraspte kokos, 60gr agave, 2cl kokoslikeur (eventueel), 150gr yoghurt, 150 ml slagroom
Chocoladekommetje: 4EL geraspte kokos, 150 gr pure chocolade, kleine ballonnetjes
Instructions
Maak eerst de chocoladekommetjes. Rooster de kokosrasp in een koekenpan. Blaas kleine ballonnetjes op. Smelt chocolade au bain-marie en dompel de ballonnetjes in de chocolade. Laat het teveel aan chocolade afdruppen en laat eventjes opstijven. Dompel ze dan nogmaals in de chocolade en druk eventjes aan in de geroosterde kokosrasp. Zet in de koelkast. Doorprik de ballonnetjes en maak de chocolade kuipjes los.
Kokosijs : vermeng de kokosmelk met de geraspte kokos, de agave, de kokoslikeur en de yoghurt. Klop de slagroom op en vermeng met het kokos-yoghurt mengsel. Draai af in een ijsmachine.