Summertime salade (4P)
Ingredients
1 aubergine, 2 ronde courgettes, 1 groene peper, 1 rode paprika, 2 roma tomaten, 2 teentjes look, 1 tak rozemarijn, 2 takken basilicum, 50 cl olijfolie, zout en peper, 1KL kokosbloesemsuiker, wat balsamicoazijn.
Instructions
Verwarm een grillpan of de gril van de oven.Grill de paprika’s tot wanneer ze volledig gekleurd zijn. Draai ze regelmatig om! Leg ze in een pot met deksel en laat ze volledig afkoelen. Verwijder het velletjes en snij het vlees in reepjes.Snij de aubergine in fijne schijfjes (0,5cm). Gril de aubergines tot wanneer ze zacht zijn. Let op, speel met de temperatuur van de grill zodanig dat ze niet verbranden.Doe hetzelfde met de courgettes.Snij de tomaten in 4 en besprenkel ze met wat olijfolie en balsamicoazijn, kruid met zout en peper. Bestrooi met wat kokosbloesemsuiker. Plaats ze in de oven op 160 graden gedurende een half uurtje. Laat afkoelen.Verwarm de 50cl olijfolie zachtjes met wat zout, peper, tenen look (in schijfjes of geperst) en de tak rozemarijn. Laat eventjes “trekken”.Leg alle groenten in een diepe schaal en giet er de olijfolie over. Laat bij voorkeur 12 uur trekken.Dien op met een salade, vers geraspte Parmezaan, Serranoham,…