IMG_8817

Zomersalade van courgette, rode paprika en snijbonen (4P)

Ingredients

1 kg kleine courgetten, 2 paprika’s, 500 gr snijbonen, 150 gr zwarte olijven

Dressing: 3 kleine sappige tomaten (eventueel ontveld), 1 tl zout, ½ tl zwarte peper, 1 tot 2 el verse tuinkruiden gehakt ( oregano, tijm, basilicum, ….) , 1 teentje look, 1 tl mosterd, 60 ml olijfolie (neem goede kwaliteit), 1 à 2 tl azijn (witte wijn of cider azijn).

Instructions

Zet je oven op grilstand. Was de paprika’s en gril ze gedurende 10 minuten. Draai ze regelmatig om zodanig dat alle kanten worden zwartgeblakerd. Wanneer ze volledig zwart zijn, haal je ze van onder de gril en laat afkoelen. Verwijder de pel en snij de paprika in reepjes.

Snij de courgette met behulp van een mandoline in lange, dunne repen. Of gebruik een scherp mes. Laat het uiteinde van de courgette er aan. Stoom ze gedurende 5 minuten of tot wanneer ze zacht zijn. Indien je niet over een stomer beschikt, breng dan water aan de kook (met wat zout) en blancheer de courgetterepen gaar (1 minuut). Laat ze uitlekken en snij in lange repen.

Was, kuis en snij de snijbonen in stukken van 5 cm. Breng water aan de kook (met wat zout) en blancheer de bonen tot wanneer ze gaar zijn (ongeveer 5 minuten). Maak de dressing door alle ingrediënten te vermengen in een blender. Blend, proef en voeg extra kruiden, azijn, mosterd, ….toe indien nodig. Leg alle groenten op een grote schotel, versier met de zwarte olijven en giet er de dressing over (kort voor het opdienen). Bestrooi eventueel met extra verse tuinkruiden (oregano, basilicum, peterselie, …..) en wat zout.

Get inspired, like or share